Miros: Seducator si complex, cu note intense de fructe rosii si negre, ciocolata, lemn dulce si un strop de cafea.
Gust: Arome bogate de fructe dulci, in special mure si prune zemoase, la care se adauga accente de fructe uscate si lemn dulce.
Culoare: Rosu rubiniu, cu straluciri purpurii.
Din colectia Premium Gitana vine acest vin rezerva matur, de un rosu seducator, maturat pe o perioada de 10-12 luni in baricuri de 225l si invechit minimum 2 ani in butoaie din lemn de stejar din Krasnodar. Cupajul este realizat din struguri Cabernet Sauvignon, Merlot si Saperavi culesi manual din zona Valul lui Traian si vinificat traditional folosind echipamente moderne. Vinul este elegant si prezinta un buchet complex, cu taninuri puternice, bine echilibrat si structurat. Culinar, sortimentul se potriveste bine cu preparate pe baza de carne afumata si carne la gratar, iar vegetarienii il pot savura alaturi de legume prajite. Temperatura ideala de servire este 16-18° C.
In anul 2009, incepe proiectul de creare a unui brand simbolic care sa reprezinte cu succes vinurile produse de Vinaria Tiganca. In consecinta, apare marca comerciala Gitana, care reprezinta inceputul unei noi etape in dezvoltarea cramei.
Anul 2011 marcheaza aparitia primei serii de vinuri imbuteliate sub marca Gitana. Aceasta colectie contine vinuri maturate seci, precum Cabernet Sauvignon 2007, Merlot 2009, Riesling de Rhein 2009 si Feteasca Regala 2009. In anul 2012, este lansat pe piata vinul Saperavi 2011, alaturi de primele cupaje ale cramei: Lupi Rezerva 2009 si La Petite Sophie 2010, care au devenit deja vinuri emblematice pentru Gitana Winery.
O afacere de familie reprezintă longevitate și statornicie, lucruri care se reflectă direct în muncă pe care o faci. Vinurile Gitana nu reprezintă un simplu vin, ci o moștenire, rodul unei munci stăruitoare, ce a dus la o poveste fără cusur.
Vrei sa vezi mai multe produse de la Crama Gitana? Click aici!