Logheaza-te

Ai uitat parola? Client nou

Chef Sosin

Sunt Chef Sosin, iubitor de pisici și producător local de sosuri și muștaruri artizanale.

Am pornit în iulie 2018 cu două tipuri de muștar: unul dulce, o idee picant și unul cu hrean, sezonier. La momentul respectiv aveam deja trei pisici prin casă: Bursuka, Pisli și Aki. Între timp, portofoliul a crescut la patru tipuri de muștar, două tipuri de chutney, ketchup și dulceața de lapte. A apărut și cea de-a patra pisică, Sosi. Toată activitatea, mai puțin pisicile, s-a mutat în laboratorul nostru din Jilava.

Filozofia mea e simplă: folosesc ingrediente de cea mai bună calitate, care pot fi împărțite în câteva categorii: boabe, miere, oțet (vin), fructe și legume (în cazul celor două sortimente de chutney). Nu avem nevoie și nu folosim coloranți artificiali sau agenți de îngroșare.

De exemplu, boabele de muștar negru pe care le folosesc în trei dintre sosurile noastre de muștar provin din Canada sau ”patria” muștarului. Mierea o primim de la Gramador, un producător local de miere din Focșani. Vinul alb pe care-l folosim la unul din cele patru muștaruri este un Sauvignon Blanc de la VinArte. Hreanul îl achiziționăm de la producători locali

Fabricat 100% manual

Pentru producție, folosesc o marmită cu elice cu o capacitate de 80 de litri veche de 26 de ani. I-am recondiționat motorul iar un meșter strungar i-a confecționat o elice nouă. Acum zbârnâie fericită. Borcanele le umplem manual, la fel punem și etichetele. Vestea bună e că etichetele se pot dezlipi foarte ușor și fără urme pentru a refolosi borcanele.

La ora actuală, suntem prezenți în foarte multe orașe din țară, pe rafturile băcăniilor sau prin intermediul micilor afaceri culinare locale. E foarte posibil să fi gustat deja sosurile noastre. Dacă nu, uită-te pe hartă și vezi unde ne găsești în orașul tău. Dacă nu ne găsești, scrie-ne și vom ajunge și la tine în oraș.

Chef Sosin
INAPOI SUS
UTILIZAM COOKIE
Pentru analiza traficului si pentru a personaliza si optimiza experienta ta online.

DA, sunt de acord!     Nu sunt de acord