Sunt Chef Sosin, iubitor de pisici și producător local de sosuri și muștaruri artizanale.
Am pornit în iulie 2018 cu două tipuri de muÈ™tar: unul dulce, o idee picant È™i unul cu hrean, sezonier. La momentul respectiv aveam deja trei pisici prin casă: Bursuka, Pisli È™i Aki. Între timp, portofoliul a crescut la patru tipuri de muÈ™tar, două tipuri de chutney, ketchup È™i dulceaÈ›a de lapte. A apărut È™i cea de-a patra pisică, Sosi. Toată activitatea, mai puÈ›in pisicile, s-a mutat în laboratorul nostru din Jilava.
Filozofia mea e simplă: folosesc ingrediente de cea mai bună calitate, care pot fi împărÈ›ite în câteva categorii: boabe, miere, oÈ›et (vin), fructe È™i legume (în cazul celor două sortimente de chutney). Nu avem nevoie È™i nu folosim coloranÈ›i artificiali sau agenÈ›i de îngroÈ™are.
De exemplu, boabele de muÈ™tar negru pe care le folosesc în trei dintre sosurile noastre de muÈ™tar provin din Canada sau ”patria” muÈ™tarului. Mierea o primim de la Gramador, un producător local de miere din FocÈ™ani. Vinul alb pe care-l folosim la unul din cele patru muÈ™taruri este un Sauvignon Blanc de la VinArte. Hreanul îl achiziÈ›ionăm de la producători locali
Pentru producÈ›ie, folosesc o marmită cu elice cu o capacitate de 80 de litri veche de 26 de ani. I-am recondiÈ›ionat motorul iar un meÈ™ter strungar i-a confecÈ›ionat o elice nouă. Acum zbârnâie fericită. Borcanele le umplem manual, la fel punem È™i etichetele. Vestea bună e că etichetele se pot dezlipi foarte uÈ™or È™i fără urme pentru a refolosi borcanele.
La ora actuală, suntem prezenÈ›i în foarte multe oraÈ™e din È›ară, pe rafturile băcăniilor sau prin intermediul micilor afaceri culinare locale. E foarte posibil să fi gustat deja sosurile noastre. Dacă nu, uită-te pe hartă È™i vezi unde ne găseÈ™ti în oraÈ™ul tău. Dacă nu ne găseÈ™ti, scrie-ne È™i vom ajunge È™i la tine în oraÈ™.