MIROS: Strugurii bio din soiul Sauvignon Blanc ofera pentru acest vin un parfum de piersica alba, soc, smochine si flori.
GUST: Odata ce ajunge sa cuprinda papilele gustative, acest vin isi face simtita latura salbatica prin prospetimea adusa de aromele vegetale din flori, codite de vita, ardei verde si soc. Un vin cu aciditate echilibrata, usor mineral, cu post gust mediu.
CULOARE: Galben pai cu accente verzui.
In Transilvania, la poalele Carpatilor, este pamantul cultivat cu vita de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniti din Valea Rhinului si regiunea viticola situata aproape de raul Mosel. Urmasii lor, sasii, au continuat cultivarea vitei de vie si productia de vin chiar si dupa Al Doilea Razboi Mondial, cand o parte din ei s-au intors pe teritoriile de origine.
In istoria recenta, vinurile din Lechinta sunt produse din 1962 intr-o crama din partea locului, achizitionata in 2015 de o familie originara din Italia.
In prezent, crama Lechburg pastreaza patrimoniul natural al locului, mostenirea influentelor franceze din Alsacia si Rin in cultivarea vitei de vie si o gama variata de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon si Feteasca Regala.
O poveste despre o familie originara din Italia. Adanca pasiune mostenita de generatii de viticultori, a starnit inca o data dorinta de a investi in viticultura, reinfiintand vii noi in arealul viticol din Lechinta, un pamant fermecat in inima Transilvaniei.
Viticultura locala a mostenit si pastrat o puternica influenta alsaciana si renana in cultivarea vitei de vie.
Cresterea economica a tarii si integrarea europeana a oferit sansa si curajul necesar investitorilor, care au readus viticultura la faima pierduta oarecum pe nedrept.
Cu respect fata de teritoriu si cu intentia de a conserva patrimoniul natural am ales metoda de cultivare biologica a vitei de vie.
Crama a fost infiintata in anul 1962. In interior se procesau strugurii din podgoria Lechinta cu o capacitate de stocare de 20.000 de hectolitri de vin cu Denumire de Origine.
Am achizitionat crama in anul 2015, si, de atunci, a inceput practic povestea noastra si a brandului Lechburg.
In Crama se matureaza exclusiv vin DOC certificat Bio, din care, 20% vin rosu si 80% vin alb.
Filozofia noastra de lucru e bazata pe asigurarea unui echilibru corect intre traditie si progres, formula performanta care asigura conditiile pentru a obtine vinuri de inalta calitate, vinuri niciodata banale.
Bazinele de beton recuperate si modernizate impreuna cu retehnologizarea liniilor de productie sunt dovezi cat se poate de clare ale amestecului fericit si eficient intre vechi si nou.
Vrei sa vezi mai multe produse de la Crama Lechburg? Click aici!