Miros: Note imbietoare de prune uscate, cafea si vanilie, invaluite in accente fine de tabac.
Gust: Arome intense, captivante, unde se remarca ciocolata amaruie, vanilia si condimentele lemnoase.
Culoare: Rosu intens.
Colectia Artisan este dedicata vinurilor create din soiuri romanesti, Artisan Red fiind un cupaj impresionant de struguri rosii locali, care reflecta intocmai forta terroir-ulului Dealu Mare. Vinul nu se sfieste sa isi arate grandoarea, insa o face intr-o maniera extrem de eleganta, alintand degustarea cu note fructate, tabac si condimente, acestea din urma fiind daruite vinului de peretii barrique-urilor din stejar romanesc, unde licoarea petrece 12 luni la maturat. Intensitatea aromatica a acestui cupaj cere alaturi preparate pe baza de carne, in special fripturi de vanat, porc sau curcan. Recomandam aerarea vinului in decantor si servirea la o temperatura cuprinsa intre 16 si 18 grade Celsius.
Intr-un pahar de vin poti sa citesti mai mult decat o poveste, povestea mea de oenolog care incepe cu dragostea pentru natura. Cand iubesti natura si via, ii dai tot ce ai mai bun iar ea te rasplateste cu generozitate.
Pasii m-au purtat in Lumea Noua unde vinul se face cu inovatie si cercetare stiintifica. Cei peste 20 ani care au trecut de cand am terminat scoala de vinuri au completat cunostintele de chimie si microbiologie cu o experienta a gustului si a mirosului esentiala vinurilor bune. Mi-am cultivat pasiunea visand ca intr-o zi sa cultiv propria podgorie. Si cum adevarul sta in vin, visul a devenit realitate.
La Sahateni, ma bazez pe oameni care lucreaza de o viata in vie. Aici facem vin pentru cei ca noi, care isi fac meseria cu pricepere, rigoare si pasiune, oameni care stiu unde vor sa ajunga. Nu construim o poveste perfecta, dulceaga sau inradacinata in traditii inexistente, ori care promite cunoasteri tainice ale vinului. Este un domeniu care depinde de gratia naturii, dar evolueaza prin oamenii care ii dedica suflet, excelenta, inovatie. Vinul este ceea ce oferim mai bun, in fiecare an, din via noastra.
Acesta este crezul meu si el se regaseste in fiecare sticla de vin.
Povestea noastra a inceput in anul 2003, cand eonologul Aurelia Visinescu a fondat compania Domeniile Sahateni impreuna cu asociatul si varul sau prin alianta, Steve Cacenco.
Indragostita de natura, in ultimii ani de studiu in cadtul Universitatii de Horticultura, Aurelia Visinescu a ales sa studieze enologia, fascinata de povestea din spatele bauturii lui Bahus.
Urmandu-si pasiunea pentru vin, rezultatele muncii sale nu s-au lasat asteptate – visul de a avea propria crama si propriile plantatii de vita de vie.
Astazi, crama Domeniile Sahateni reuneste 82 ha de vita de vie si o unitate de vinificatie cu capacitate de 1.000.000 sticle pe sezon.
Vrei sa vezi mai multe produse de la Domeniile Sahateni, Aurelia Visinescu ? Click aici!